Menu Sluiten

Maak kennis met onze nieuwe handler

mevrouw Nokkie Zalm

Nokkie Zalm, oprichtster van stichting Swiffers Hoeve, is sinds augustus 2015 vrijwilligster bij Dierenambulance Alphen aan den Rijn e.o. De liefde voor dieren zit bij haar in het bloed en op deze wijze kon zij nog meer bijdragen aan het welzijn van dieren (in nood). Met het behaalde EHBD-diploma (Eerste Hulp bij Dieren), verleent zij in noodsituaties kundige hulp aan zieke en gewonde dieren. Dieren, die een tijdelijk onderkomen nodig hebben, waar geen reguliere opvang voor is, kunnen altijd mee voor (tijdelijke) opvang aan huis.


Het toenemend aantal (opvang)dieren leeft op welhaast magische wijze in alle rust met en bij elkaar. Deze rust tonen de dieren ook naar mensen toe en dat viel op. Mede hierdoor werd Nokkie Zalm benaderd om ook eens in een verzorgingshuis met de dieren op bezoek te komen.


En zo gebeurde het dat in oktober 2017 een volgeladen auto en trailer met (zorgvuldig uitgekozen en geschikte) dieren op bezoek ging bij (dementerende) ouderen. Op dat moment wist Nokkie Zalm niet dat er een enorme vraag is naar deze ‘mobiele knuffelboerderij’. Kort na dat bezoek, kwamen er meer aanvragen binnen van verzorgingshuizen in de omgeving en ook (basis)scholen en andere instellingen namen contact met Nokkie op voor een bezoek van ‘Nokkie en haar ‘beestenbende’.


Sinds het voorjaar van 2021 levert en begeleidt Nokkie vele (boerderij-) dieren voor Zunneberg Animals en Animaux Dierencasting voor fotografie en TV-commercials. Haar professionele en liefdevolle handling van haar dieren en haar fijne sociale karakter zijn een grote aanwinst voor ons bedrijf. 

Gerelateerd